4sea Zo onderhouden wij onze panelen

Actueel

Zo onderhouden wij onze panelen

Alle eigen installaties controleren en optimaliseren wij jaarlijks. Door middel van de beste kennis en nieuwste apparatuur (waaronder een temperatuurcamera) kunnen wij precies zien wat er met de zonnepanelen aan de hand is.

Wanneer er sprake is van een storing of er zit viezigheid op een van de zonnecellen, kan de warmte niet meer goed weg. Dit resulteert in een warmteontwikkeling in de cellen. Met onze temperatuurcamera kunnen wij deze warmte waarnemen, waardoor we direct kunnen zien of alles nog naar behoren werkt. Jaarlijks wordt dit gecontroleerd om problemen tijdig te signaleren.

Wilt u weten wat u in de tussentijd zelf kan doen om uw zonnepanelen te onderhouden? Hier een paar tips:

  • Wilt u uw zonnepanelen (laten) schoonmaken? Doe dit dan in het voorjaar, bijvoorbeeld in april. Hierna volgt de zonnige periode die voor 75% van alle opgewekte energie dat jaar zorgt. Natuurlijk kunnen wij dit ook voor u doen.
  • Het jaarlijks schoonmaken van uw zonnepanelen zorgt ervoor dat het rendement met 3% per jaar stijgt. Regen spoelt al een hoop weg, maar net als uw auto kan een goede schoonmaakbeurt nooit kwaad. Dit kan uiteindelijk voor een groot extra bedrag zorgen.
  • Gaat u zelf schoonmaken? Gebruik dan nooit een harde borstel. Dit beschadigt de panelen en haalt de toplaag weg. Als die laag wordt beschadigd gaat juist het rendement omlaag.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap