4sea Onze energiesoftware

Actueel

Onze energiesoftware

Wanneer u meerdere locaties of panden in beheer heeft, kunt u ervoor kiezen om uw eigen energie op te wekken waarmee u al deze locaties kunt voorzien van stroom. Dit is mogelijk met een zonnepark of -dak. Hiermee maakt u uw organisatie volledig co2 neutraal. Bovendien kunt u ervoor kiezen om deze energie te verkopen. Bij 4Sea hebben wij een unieke applicatie ontwikkeld die dit proces erg gemakkelijk en overzichtelijk voor u maakt. Zo weet u precies wat u verdient aan uw zonnepark.

Het begin van de IEMS

4Sea is niet direct gestart met zonnepanelen. Nee, onze roots liggen oorspronkelijk bij het meten van energie en daar kansen in zien. Wilt u precies weten hoe dat ging? Dat vertellen we hier.

Nu, jaren later, hebben we deze kennis over het meten gecombineerd met onze passie voor het redden van de oceaan. Deze twee facetten hebben we gebundeld en komen samen in het plaatsen van zonnepanelen. De techniek die hierbij komt kijken hebben we inmiddels zo ver ontwikkeld, dat wij een speciale en unieke applicatie hebben voor al onze projecten.

Veelzijdig en optimaliseren

Wij werken al jaren met de beste bedrijven om al onze processen te optimaliseren, zo ook omtrent de IEMS. Zo houdt hij onder andere rekening met hoe de panelen zijn geïnstalleerd, maar ook met het weer van morgen en het eigen verbruik van de onderneming. Met deze informatie kan de IEMS berekenen wat er morgen aan energie wordt opgewekt en uiteindelijk overblijft. Deze resterende energie verkoopt hij automatisch door aan de beurs. Zo weet u nu al wat u morgen verdient!

Met deze software weet u nu al wat u morgen verdient

Dit kan onze energiesoftware

4Sea werkt met de metergegevens die de netbeheerder vrij geeft. Dit zijn de gegevens die instanties gebruiken om te berekenen waar u recht op heeft. Doordat wij rechtstreeks verbinding hebben met alle netbeheerders in Nederland, weet u zeker dat u altijd de juiste en meest actuele informatie tot uw beschikking heeft.

Deze informatie is voor een gebruiker meestel niet overzichtelijk, waardoor het uren of zelfs dagen kan duren voordat u de juiste informatie op de juiste manier kunt verwerken. Deze app is daarvoor de oplossing. In onze applicatie is alles in details terug te zien, waardoor u gemakkelijk alle benodigde informatie snel tot uw beschikking hebt.

Wanneer u aan het einde van de maand de rekening krijgt van het netbeheer of de subsidie, is het vaak gokken of dat wel klopt. Met onze software ziet u snel of hun berekening klopt met de daadwerkelijke cijfers. Natuurlijk wilt u zelf ook inzicht hebben in uw eigen verbruik en wat er wordt opgewekt. Waar liggen de verbeterpunten? Hoe kan ik minder energie verbruiken of juist opwekken?

Dit kunnen we nog meer

Naast het precies bijhouden van het opwekken en het verbruik, is de app ook ver ontwikkeld in het verkopen van de overbodige energie aan de netbeheerder. Kort gezegd doen we ook nog het volgende:

  • Power to performance registratie – wij halen het hoogste rendement uit uw zonnedak of -park.
  • Energiemetingen – voor de factuurcontrole van uw energieleverancier.
  • Verkoop aan de APX beurs – het verkopen en inkopen op de beurs reduceert kosten en verhoogd automatisch het inkomen op alle zonneparkinstallaties.

Bent u ook geïnteresseerd in onze software? Neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen we samen kijken wat mogelijk is.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap