4sea Het verhaal van 4Sea

Actueel

Het verhaal van 4Sea

Al van jongs af aan hebben wij een passie voor de zee. Alles aan de oceaan betovert ons. Tuurlijk, de bovenwater wereld is mooi, maar de onderwater wereld is nóg mooier. De longen van de aarde zijn zo groot, zo vrij en zo mooi. Alles maakt contact met elkaar. Daarom was het voor ons duidelijk: wat we ook doen, het moet in het teken staan van het behouden van de oceaan.

Toen wij 10 jaar geleden op de oceaan voeren voor de wetenschap, beseften wij pas in welke staat de oceaan is. De vervuiling, het plastic, we schrokken van de staat waarin wij haar hebben getroffen. Tel daar een mysterieuze ontmoeting met een dolfijn bij op en de cirkel was voor ons rond: wij willen zorgen voor de oceaan en al haar schoonheid.

For the sea

7 jaar geleden hebben wij 4Sea opgericht. 4Sea. For the sea. Foresee. Beide van ongekend belang voor onze organisatie. Wij wilden het verschil maken. We zijn niet gelijk gestart met zonnepanelen, dat kwam pas later. We zijn eerst gestart met het meten van energieverbruik bij verschillende bedrijven. Zonder al te grote investeringen wisten wij bij diverse bedrijven het energieverbruik te verminderen. Met simpele, kleine aanpassingen konden wij gemakkelijk 40% energie besparen. Goed voor de oceaan én voor de portemonnee.

Ons energie management systeem

Om dit te kunnen doen hadden wij een meetsysteem nodig. Dit was de start van ons slimme energie management systeem zoals wij die vandaag kennen. Natuurlijk toen nog met minder functionaliteiten, maar de basis stond. Dit systeem meet alle slimme meters, de temperaturen, het aankomende weer en alle andere factoren die invloed hebben op ons energieverbruik. Dit werd opgeslagen in een database, waardoor wij onze analyses en conclusies eruit konden trekken.

‘’Bij een van onze eerste projecten hebben wij een bedrijf volledig van gasolie afgeholpen. Zij halen hun energie nu uit stuwhout – iets wat normaal werd gegooid. Dit bedrijf is nu volledig duurzaam én bespaart een hele hoop geld.’’ – Ernie, directeur 4Sea

Met zonnepanelen hetzelfde resultaat nog sneller

Al heel snel hadden verschillende mensen door dat wij wisten waar we het over praatten. Door onze jarenlange ervaringen met de wetenschap en onze liefde voor de oceaan, wisten wij het optimale resultaat te behalen bij verschillende bedrijven. Toch waren wij nog niet tevreden. Een paar jaar na onze start bedachten wij dat je met zonnepanelen ditzelfde resultaat kunt behalen, en zelfs nog een paar stappen verder kunt gaan. En dat is precies wat we willen.

Vandaag de dag leveren we zonnepanelen, zonneparken en zonnedaken aan verschillende bedrijven. De grootte varieert, maar ieder project is een stap naar een betere wereld. En dat is waar we het voor doen. In 2030 willen wij Nederland volledig op duurzame energie laten draaien. Doe jij met ons mee?

Share via
Copy link
Powered by Social Snap