4sea Dit komt er kijken bij het aanleggen van een zonnepark

Actueel

Dit komt er kijken bij het aanleggen van een zonnepark

Langs de snelweg, op grote industrieterreinen of op andere stukken land worden steeds vaker zonneweides aangelegd. Een fantastische ontwikkeling, alleen zo komen we dichterbij een CO2-neutraal Nederland. Denk je er ook over om te investeren in een zonnepark en wil je weten wat daarbij komt kijken? Bij 4Sea regelen wij alles voor je, van vergunningen tot onderhoud. Wij zetten hier alles op een rij.

Stap 1. Locatiescan

Wanneer je een aanvraag hebt gedaan, bekijken wij of de locatie geschikt is voor een zonnepark. Dit doen we door middel van een locatiescan. Daarin wordt gekeken naar de wensen, de verwachte kosten en de verwachte opbrengsten. Is deze locatie wel geschikt en kunnen we hier de juiste vergunningen voor verkrijgen? En, ook niet geheel onbelangrijk, kunnen we hier een netaansluiting realiseren? 

Stap 2. Ontwerp

Wanneer we alle bovenstaande vragen met ‘ja’ kunnen beantwoorden, starten we met een ontwerp. Door alles uit te tekenen kunnen we zien wat de mogelijkheden zijn op de gewenste locatie. Aan de hand van deze ontwerpen maken wij een geschikte offerte.

Stap 3. Financiering en vergunningen

Zodra het plan is gemaakt, gaan wij aan de slag met alle financieringen en vergunningen. We zorgen dat het bestemmingsplan klopt of indien gewenst gewijzigd moet worden. We gaan in gesprek met de gemeente om de meest optimale omstandigheden te kunnen realiseren, voor jou maar ook voor de omwonenden van het park. Zo voorkom je problemen in een later stadium van het project. 

Stap 4. Logistiek 

Als alle vergunningen en andere randzaken zijn geregeld, kunnen we naar de praktische uitdagingen kijken. Het regelen van een stappentoren, de locatie afzetten en andere logistieke uitdagingen. Maar ook de brandveiligheid is van groot belang. 

Stap 5. Plaatsen

Alles geregeld? Dan is het tijd voor het echte werk: het plaatsen. Het plaatsen kan, afhankelijk van de grootte, zeker nog een jaar duren.

Wij helpen bij en regelen alle facetten die komen kijken bij het hele project, zodat jij je nergens meer druk om hoef te maken. Bij 4Sea bieden we het hele traject aan, van A tot Z wordt alles door ons geregeld. Ben je geïnteresseerd in een zonnepark? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap