Helpen voor de bescherming doen we niet alleen in Nederland. Willem Poot had ons gevraagd om een school in Uganda te voorzien van Zonnepanelen. het was de bedoeling dat we op een bestaande school panelen plaasten en een off grid installatie plaatsten.

DE reden was simpel. in veel gevallen is de run of van plastic naar de oceaan enorm en door bij de kinderen te beginnen met opleiden creƫer je ook daar een zorg voor de oceaan. Verder is er nog een meer belangrijke reden.

Veel gezinnen hebben geen verlichting en koken nog op houtskool.Daarvoor moet veel van het regenwoud worden gekapt. Door nu op solar energie te verlichten en te koken, sparen we op de uitstoot van broeikasgassen en verminderen we de houtkap.

Hier wordt op een grote pan tussen de middag gekookt voor de kinderen die hier op school gaan. Er wordt een voedzame pap gemaakt die tussen de middag wordt gegeven.

Het koken gebeurd hier nog traditioneel op hout.

Het vermogen van de panelen zijn nu nog maar voldoende om voor een hele week de verlichting van het dorp te kunnen verzorgen. maar in de toekomst, wanneer er meerdere kinderen op deze school zijn, zal ook dit worden uitgebreid.